{% if first_time_accessed %} {% endif %}
Skip links

De Zeeuwse Schoorsteenveger

Tijdens het stoken blijven onverbrande deeltjes in het rookkanaal achter. Hierdoor zal het verbrandingsproces van de houtkachel niet optimaal verlopen en vormen de onverbrande deeltjes een teerlaag aan de wand van het rookkanaal. Deze teerlaag wordt ook wel creosoot genoemd. Creosoot is erg brandbaar en kan plotseling ontbranden waardoor er een schoorsteenbrand ontstaat. Als de laag creosoot dikker wordt kan de schoorsteen zelfs verstoppen. Dat merk je doordat het rookkanaal minder goed “trekt”. In dat geval kunnen zelfs de rookgassen terug de kamer in slaan en is er kans op koolmonoxidevergiftiging.

Een slecht onderhouden schoorsteen zorgt ook voor meer stankoverlast en CO2 uitstoot wat weer slecht is voor onze gezondheid en het milieu. Stook je goed en frequent volgens de Zwitserse stookmethode en met de juiste vochtigheidsgraad van het hout, volstaat het door 1x per jaar onderhoud te laten plegen. Dit hanteren we ook voor de gaskachels.
Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen moet je bij een brand aan kunnen tonen de de schoorsteen wel goed onderhouden is. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door.

Soms is het ook raadzaam een boldraadrooster te plaatsen om vogels uit de schoorsteen te weren.
Wil je meer info of een afspraak inplannen?
Vul het contactformulier in.
Gerben Spruijt Dienstverlening, gecertificeerd schoorsteenveger, neemt binnen 3 werkdagen contact met je op.

Wij staan voor u klaar!

We zijn er om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust telefonisch, per e-mail of via het contactformulier contact met ons op.

Mail: info@dezeeuwseschoorsteenveger.nl