German Houtpellets: duurzame en efficiënte verwarming | Bestel nu
Skip links

German pellets 15kg

 6,00 400,00 incl. BTW

German Pellets zijn duurzame houtpellets die dienen als alternatieve energiebron voor gas, olie en elektriciteit. Ze zijn kostenefficiënt, hebben een lage koolstofuitstoot en zijn milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen.
✔️ EN Plus A1 Keurmerk
✔️ 100% naaldhout
✔️ 5 kWh/kg energiewaarde

Artikelnummer: 0001-2 Categorie: Tags: , , ,

Description

Houtpellets zijn de warmtebron van de toekomst!

Waarom stoken met houtpellets?

Het verwarmen door middel van de cv ketel kan al snel hoge kosten opleveren en ook het boren naar de gassen gaat steeds moeizamer. Onder andere hierdoor wordt het stoken van houtpellets steeds populairder. Ook is het stoken op houtpellets beter voor het milieu. De overheid geeft zelfs in sommige gevallen een subsidie voor de aanschaf van een pelletkachel. De pelletkachel kan aangesloten worden op de cv-installatie en is op deze manier de hoofdverwarming van de woning. Op deze manier kan er al snel een rendement van ruim 90% behaald worden.

Na de installatie en aansluiting van de pelletkachel zult u merken dat het minder gedoe is dan de meeste mensen denken. De pelletkachel heeft een ‘voorraad lade’ waar de pellets in gaan. Dit reservoir heeft genoeg inhoud om de pelletkachel een paar dagen te laten branden. Het bijvullen van dit reservoir hoeft dus niet om de paar uur. Daarnaast hoeft u het vuur niet zelf op te stoken of bij te houden, dit regelt de kachel helemaal zelf! Doordat de pelletkachel aangesloten kan worden op de thermostaat en cv-installatie stookt de kachel zichzelf op als het wat kouder wordt in de woning.

De verschillen tussen een pelletkachel en cv-ketel zijn dus beperkt, behalve dat het stoken met houtpellets milieuvriendelijker is en de houtpellets een groene energiebron zijn. Voor de houtpellets betaalt u een stuk minder waardoor u goed kunt besparen op de stookkosten! De prijzen van pellets kunnen wel behoorlijk variëren.

ENplus gecertificeerd en juiste houtsoorten.

Wat zijn goede houtpellets?

Goede houtpellets hebben een ENplus certificering. Deze certificering geeft aan dat de houtpellets van zeer hoge kwaliteit zijn, veel warmte afgeven en een goede verbranding hebben. Daarnaast weet u met de ENplus certificering zeker dat de houtpellets zuiver geproduceerd zijn.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag veder.

#

Specificaties

GewichtN/B
Afmetingen120 × 100 × 160 cm
Aantal zakken

1 zak, 33 zakken, 66 zakken

Lengte

+- 40mm

Vochtpercentage

5,4%

Energiewaarde

5,0> kWh/kg

Kilogram

15kg

Diamter

mm

Calorische waarde

17,9 MJ/kg

Schuring

< 1,5%

Spectificaties

100% Naaldhout, EN Plus A1 Keurmerk

Asgehalte

< 0,54%

Tempratuur asverw.:

ca 1400*C

Pershulpmiddel

< 2,0%

Bulkdichtheid

> 660 kg/m3

Zwavelgehalte

< 0,03%

Stikstofgehalte

<0,3%

🍪 Deze website maakt gebruik van cookies om uw webervaring te verbeteren.